Muziek met ander moois!
Logo muziekburo NooTsprong
link naar opera aanbod
link naar klassiek aanbod
link naar aanbod kamermuziek
link naar aanbod kind & familie
wereld entertainment
link naar aanbod bijzondere combinaties
Gordijn
foto impressies
  link naar home pagina link naar programma's 2010-2011 link naar aanbod 2011/2012 link naar impressies van optredens link naar boekingen of contact  

Afrikaanse  zang en dans

Aba Taano, the joy of Africa


In juni 2009 organiseerde en sponsorde muziekburo NooTsprong een benefiet-tournee langs Nederlandse theaters waarvan de volledige opbrengst bestemd was voor een kindertehuis in Oeganda. De artiesten van deze tournee, de jonge zangers/dansers van de Oegandese groep Aba Taano, maakten overal waar opgetreden werd een verpletterende indruk.

Opzwepende Afrikaanse zang en dans werd afgewisseld met prachtige inheemse liederen en er werd zelfs een uitstapje naar de westerse muziek gemaakt. Het bijzondere timbre van hun stemmen en het pure van hun performance bracht in de zalen veel emoties teweeg. Menigeen 'hield het niet droog'.

De reactie van het publiek was overweldigend. Tijdens het minutenlange applaus waren de gescandeerde bravo's niet van de lucht en de toegiften niet aan te slepen. De indruk die Aba Taano maakte was zo groot dat ze na de uitvoering in het Amsterdams Concertgebouw een meerjarig platencontract aangeboden kregen. Er werd onmiddellijk een nieuwe benefiet-tour voor juni 2010 vastgelegd.

Wij zijn erg blij dat deze ongelooflijke groep in seizoen 2010-2011 een tournee door ons land gaat maken die eveneens in het teken staat van het kindertehuis in Kampala waar de roots van Aba Taano liggen. Aba Taano zal een onvergetelijke indruk achterlaten!

voor informatie over het kindertehuis in Kireka
www.jorianpol.nl/abataano/abataano.html

aba taano

24 november     20.15   Hoogeveen, Theater de Tamboer

26 november     20.15   Uden, theater Markant

27 november     14.30   Amsterdam, Theater de Meervaart

28 november     20.15   Waalwijk, theater de Leest


informatie over het Kindertehuis in Kireka

www.jorianpol.nl/abataano/abataano

programma + agenda
/div>